اندیکاتور محدوده درصد ویلیامز (Williams %R)

اموزش اندیکاتور محدوده درصد ویلیامز

اندیکاتور محدوده درصد ویلیامز (Williams %R)

اندیکاتور محدوده درصد ویلیامز، که Williams %R نیز نامیده می شود، یک اندیکاتور ممنتوم می باشد که نسبت آخرین قیمت بسته شدن به بالاترین و پایین ترین قیمت در یک بازه زمانی مشخص را نشان می دهد.

به عنوان یک اسیلاتور، درصد ویلیامز هم محدوده اشباع خرید (overbought) و اشباع فروش (oversold) در یک جفت ارز را نیز نشان می دهد.

این اندیکاتور تکنیکال را می توان مانند اندیکاتور استوکاستیک دانست، با حساسیت بیشتر از استوکاستیک و البته محبوبیت کمتر در بین معامله گران.

‌این اندیکاتور حرکتی مانند RSI دارد و برای سنجش قدرت بازار کاربرد دارد. با این تفاوت که در RSI عبور از خط وسط (۵۰) به عنوان تشخیص قدرت روند بکار می رود ولی در این اندیکاتور معامله گران سطوح بالایی و پایینی (-۲۰ , -۸۰) را برای این منظور استفاده می کنند.

چگونگی ترید فارکس با اندیکاتور درصد ویلیامز:

جالب است بدانید که استوکاستیک و درصد ویلیامز از فرمول مشابهی برای مشخص کردن وضعیت نسبی یک جفت ارز استفاده می کنند. تنها تفاوت آنها این است که استوکاستیک با استفاده از کمترین قیمت در یک بازه زمانی ترسیم می شود، درحالیکه در درصد ویلیامز بیشترین قیمت به عنوان معیار مورد استفاده قرار می گیرد.

در حقیقت اگر فرمول درصد ویلیامز را معکوس کنیم، دقیقا به فرمول %K در استوکاستیک می رسیم. به همین دلیل است که درصد ویلیامز محدوده ۰ تا -۱۰۰ درجه بندی شده،‌ درحالیکه استوکاستیک بین ۰ تا ۱۰۰ درجه بندی شده است.

در اندیکتور درصد ویلیامز بالای -۲۰ محدوده اشباع خرید و زیر -۸۰ محدوده اشباع فروش می باشد. البته قرار گرفتن قیمت در محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش هیچ تضمینی برای برگشت قیمت ایجاد نمی کند. در حقیقت محدوده اشباع خرید به این معنیست که قیمت نزدیک بالاترین قیمتهای محدوده اخیر شده است. همین موضوع برای محدوده اشباع فروش نیز صدق می کند. بدین معنی که اشباع فروش به معنی نزدیک شدن قیمت به پایین ترین قیمتهای محدوده اخیر می باشد.

تشخیص قدرت روند با استفاده از درصد ویلیامز:

درصد ویلیامز ابزار مناسبی در بازارهای رونددار برای تشخیص ممنتوم صعودی یا نزولی در یک روند می باشد.

در نمودار روزانه EURUSD در زیر، ملاحظه می کنید که این جفت ارز در تلاش برای حفظ روند صعودی بود ولی در یک بازه زمانی، موفق به ثبت قیمتهای بالاتر در نمودار و همچنین مقادیر بالاتر در درصد ویلیامز نشد. (دایره های قرمز رنگ روی اندیکاتور)

این بدان معنیست که قیمت ممنتوم صعودی خود را از دست داده است که می تواند نشانه ای از شروع روند اصلاحی قیمت باشد. در این نمودار، EURUSD حدود ۲۰۰ پیپ در یک هفته نزول کرد.

و البته در نمودار مشاهده می کنید که جفت ارز بعد از اصلاح قیمت،‌ به سرعت ممنتوم صعودی را برای خارج شدن از محدوده اشباع فروش بدست آورد. بدین معنی که درحالیکه EURUSD هنوز در روند نزولی قرار داشت، کندلهای قرمز نزولی توان لازم برای پایین تر راندن درصد ویلیامز از حد پایینی قبلی نداشتند. (دایره های سبز رنگ روی اندیکاتور)

پس می توان این حالت را نشانه ای مبنی بر از دست دادن مومنتوم در روند نزولی دانست. در نمودار بالا خریداران قدرت را بدست گرفته و قیمت را حدود ۷۷۵ پیپ در کمتر از ۳۰ روز صعودی کردند.

با کسب تجربه در بکارگیری این اندیکاتور و شناخت طرز نوسان آن، متوجه خواهید شد که چرا طرفداران درصد ویلیامز آن را The Ultimate Oscillator می نامند!

برای مشاهده لیست مقالات آموزشی در مورد اندیکاتورهای فارکس و کاربرد آنها در تحلیل تکنیکال می توانید به لینک آرشیو آموزش های اندیکاتور ها مراجعه کنید. ⬅️ آموزش اندیکاتور های فارکس

آموزشآموزش تحلیل تکنیکالاندیکاتور فارکس

Williams %Rاموزش اندیکاتور محدوده درصد ویلیامزمحدوده درصد ویلیامز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *