اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku Kinko Hyo)
ایچیموکو اندیکاتوریست که که بوسیله آن میتوان ممنتوم قیمت را برای آینده نزدیک پیش بینی و سطوح حمایت و مقاومت پیش رو را مشخص کرد. جالب است بدانیم که این اندیکاتور در جفت ارزهای ین ژاپن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
با اضافه کردن این اندیکاتور به نمودار قیمت، ظاهر چارت شما به شکل زیر خواهد شد:

البته تصویر بالا در نگاه اول کمی پیچیده به نظر می رسد!
قبل از توضیح اجزای این اندیکاتور، دو نکته زیر را در نظر داشته باشید:
- از ایچیموکو در تمام تایم فریمها می توان استفاده کرد.
- از ایچیموکو هم در بازار نزولی و هم صعودی می توان استفاده کرد.
حالا این سوال پیش می آید که چه زمانی از ایچیموکو نمی شود استفاده کرد؟! جواب این است که در بازارهایی که روند مشخصی ندارد. اساسا در زمانهایی که بازار بدون روند و یا بصورت هیجانی بالا و پایین میرود و روند مشخصی ندارد، نباید از ایچیموکو استفاده کرد.
در زمانی که نمودار قیمت در دو طرف ابرهای ایچیموکو نوسان می کند، نشان از بدون روند بودن بازار می باشد.
حال به بررسی اجزای این اندیکاتور می پردازیم:
Kijun Sen (خط آبی): این خط را خط استاندارد یا اصلی می نامند، و نتیجه محاسبه میانگین بالاترین قله های قیمت (highest high) و پایین ترین دره های قیمت (lowest low) در ۲۶ دوره گذشته می باشد.
Tenkan Sen (خط قرمز): این خط را خط تغییر روند می نامند، و نتیجه محاسبه میانگین بالاترین قله های قیمت (highest high) و پایین ترین دره های قیمت (lowest low) در ۹ دوره گذشته می باشد.
Chikou Span (خط سبز): این خط به عنوان خط تاخیر نامیده می شود، و قیمت بسته شدن کندل حال حاضر است که ۲۶ کندل عقب تر ترسیم می شود.
Senkou Span (خط نارنجی): اولین خط Senkou از محاسبه میانگین Tenkan Sen و Kijun Sen حاصل شده و به اندازه ۲۶ کندل جلوتر ترسیم می شود. دومین خط Senkou از محاسبه بالاترین قله قیمت (highest high) و پایین ترین دره قیمت (lowest low) مربوط به ۵۲ کندل گذشته بدست آمده و ۲۶ کندل جلوتر ترسیم می شود.

خوشبختانه باید گفت که نیازی به یادگیری چگونگی بدست آمدن این خطوط نیست و فقط باید طرز تفسیر این خطوط را فراگرفت.
چگونگی ترید با ایچیموکو:
Senkou Span:
اگر قیمت بالای محدوده Senkou بود، خط بالایی به عنوان اولین ساپورت و خط پایینی به عنوان دومین ساپورت عمل می کند.
اگر قیمت زیر محدوده Senkou بود، خط پایینی به عنوان اولین مقاومت و خط بالایی به عنوان دومین مقاومت عمل می کند.
Kijun Sen:
در حقیقت Kijun Sen به عنوان اندیکاتوری برای پیش بینی حرکت قیمت در آینده می باشد. اگر قیمت بالای خط آبی قرار داشت، احتمالا صعود بیشتری خواهد داشت. و اگر قیمت زیر خط آبی قرار گرفته بود، احتمالا نزول بیشتری خواهد داشت.
Tenkan Sen:
این خط به عنوان اندیکاتوری برای روند بازار می باشد. اگر خط قرمز در حرکت به سمت بالا یا پایین بود، نشان از روند بازار به آن سمت می باشد. و اگر بصورت افقی در حرکت بود، نشان از بازار بدون روند (range) می باشد.
Chikou Span:
اگر محدوده Chikou و یا خط سبز رنگ، کندل قیمت را از پایین به بالا قطع کرد، سیگنالی برای خرید می باشد. و اگر خط سبز رنگ، کندل قیمت را از بالا به پایین قطع کرد، سیگنالی برای فروش خواهد بود.
در زیر مجددا تصویر قبل را مشاهده می کنید، ولی این بار با توضیحات تکمیلی:

یادآور میشویم که اندیکاتور ایچیموکو قابلیت استفاده در تمام بازارهای مالی و تمامی تایم فریمها را دارد ولی فقط درصورتیکه در جهت روند استفاده شود. ساختار این اندیکاتوربرای ترید در جهت روند می باشد و نه برخلاف آن. و با دنبال کردن روند در بازار، ایچیموکو می تواند در جلوگیری از ورود اشتباه به معاملات، کمک زیادی کند.
برای مشاهده لیست مقالات آموزشی در مورد اندیکاتورهای فارکس و کاربرد آنها در تحلیل تکنیکال می توانید به لینک آرشیو آموزش های اندیکاتور ها مراجعه کنید. ⬅️ آموزش اندیکاتور های فارکس